20070627

Inget kundval, inget medborgarinflytande

Efter en så där 30 inlägg och ett par timmars debatt om vårat förslag om kundval, avslogs i princip alla alliansens förslag. Den stora debatten hamnade kring våra förslag från alliansen om en kundvalsbaserad primärvård. Stora ord fälldes kan man gott och väl säga, många var långt ute på hal is. Vi ville att all primärvård skulle uppnå en lägsta nivå på diverser områden (ackrediteras) sen skulle de få säga vilka de var och var de ville bedriva primärvård (hälsocentral alt annan form av mottagning). När det var gjort fick människor själv välja vart de ville gå för att få sin vård utförd. Men "det blir bara för de starka", funkar inte och det gamala vanliga om att stoppa pengar i privatas fickor blev bemötandet *jag som trodde planekonomin var död*.

Att Jämtlands läns landsting redan idag har en ersättning per område baserat "per capita" ålderstruktur, gleshets faktor och lite annat. Att Jämtlands läns landsting redan idag låter människor "lista" sig vid vilken hälsocentral de vill. Att vi har avtal med privata vårdgivare. Alla dessa FAKTA! fanns inte hos dagens vänstermajoritet på mötet.

Tur för dem att vi la något förslag så de hade något att diskutera iaf....

4 kommentarer:

Karin Andersson sa...

Lika i Gävleborg. Avslogs på LF i maj.
Men vi kommer igen i budgeten. Vi kanske kan utbyta lite idéer och tankar där.

Ha de!

Jonas Rask Samuelsson sa...

Suck, ja på vänsterfronten inget nytt tror jag en bok hette!? Självklart kommer vi igen i budgeten. Det kommer att bli mycket spännande och framförallt roligt. Nu går jag på semester idag och börjar sommarjobba på måndag - ha en bra sommar!

Magnus Svensson sa...

Héj
kan inte kommit som ngn överraskning att det inte skulle gå igenom.

Vad har du för sommarjobb...?

sköt om dig och låt solen gå vid din sida, så blir du var, gald ocg fylld med den viktiga AD-vitaminen. så du klara höstens och vinterns köld i de jämtländska skogarna...

Jonas Rask Samuelsson sa...

Jo jag har skaffat mig lite "dräng-göra" på ett hyvleri. Så man är ute i solen får motionera och pengar på det. Kanske inte sånt som semester är tänkt för men det är iaf sommar, utomhus och motion. Det är ju nyttigt och får också då del av AD-vitaminerna.

Hoppas du får en rejäl semester med familjen så du får lite quality time...Gott mos och solig sommar!