20070414

Vision 2010 - Jämtland

Sitter på den underbara AvaGarden i byn Dvärsätt nån mil norr om Östersund. Dagen är vigd åt visionsarbete och diskussion om visionen för 2010. Vad kommer vara människors vardag och problem 2010? Vad skall vi genomföra först i här i Jämtland? Hur gör vi det finns det möjlighet till samarbete mellan kommunerna osv. Bland dessa närmre 30 stycken Centerpartister finns det rutinerade som purunga politiker, gemensamt är att alla har uppdrag och därigenom makt att förändra Jämtland. Det fins även en hel del väljarlöften som skall

Sitter och lyssnar på nätverket för Barn & Utbildnings politiker (förskola till komvux till högre utbildning). Det finns en hel del idéer som är mycket goda och skall spridas. Med tanke på dagens artikel i Östersundsposten och resultaten generellt för den svenska skolan är kanske den här gruppen den viktigaste för dagen?

På förmiddagen har riksdagsledamot Per Åsling varit här och snurrat loss det stelbenta tänkande som vi politiker ibland kan fastna i. Han fick med sig både möjligheter och problem till riksdagsarbetet, hans föredrag var likt vanligt medryckande och tempohöjande. Framförallt vågar han lyfta blicken och driva på deltagarna att våga tänka okonventionellt vilket speglar idéerna i diskussionerna.

Imorgon blir det förberedelser inför vårpropositionen som presenteras på måndag i bla Östersund.

Inga kommentarer: