20070403

För Sverige i tiden

Ännu ett vallöfte kommer att infrias i eftermiddag enligt både DN.se och SvD.se, denna gång är det besked och planen för avskaffandet av fastighetsskatten som släpps.

Om människor verkligen inser att det jobbas med att regera och infria de löften som fanns med i Alliansens manifest tror jag att regeringspartierna kommer lyckas erhålla förnyat förtroende i valet 2010.

Det finnas dock ett paradoxalt problem, de lyckas ju leverera resultat. Den senaste tolv åren har det suttit en regeringen vid makten som efter att tillsammans med Centerpartiet sanerat budgeten, inte har åstadkommit mycket. Det gröna folkhemmet, tjena det tog typ 140 dagar för sittande regeringen att införa miljöbilspremien och det finns fler exempel.

Hur gör man för att intala människor/väljare att "nu händer det faktiskt saker från politiskt håll. Det är fokus på fler jobb, underlättat företagande och en utvecklad välfärd". Vågar någon i Sverige verkligen tro på det här och påpeka detta på kafferasterna?

Själv har jag övertygat mig själv, efter de samtal jag ringt i olika ärenden till departement och Rosenbad är jag övertygas.


Det är ingen förvaltningsregering utan en regering som jobbar FÖR SVERIGE I TIDEN!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du har rätt i att de levererar resultat. Dom åstadkommer mer än vad vänsterblocket har gjort på ett decennium

Tom A. sa...

Tråkigt att folk också glömmer bort grupper som inte gynnas alls.

T.ex. studenter, eftersom det mycket sällan bor i en villa. Det betalar fortfarande överpriser på t.ex. hyra.

Men bättre att reformen kommer när det går bra än när det går dåligt.

Sverige går till ett samhälle där de som bidrar med något gynnas hårt och resten glöms bort och osynliggörs.

Ditt glada utrop borde justeras till:

"Det är ingen förvaltningsregering utan en regering som jobbar FÖR DE RIKA I SVERIGE I TIDEN!"

Jonas Rask Samuelsson sa...

Jaså för de rika? Nog är de så att rika gynnas men samtidigt kan jag inte se fel i ex att förmögenhetskatten slopas så att de kan stödja vårat näringsliv md riskkapital som skapar jobb och skatteinkomster för "vanligt folk" eller "svaga".

Tom A. sa...

Jaså, varför tror du att det automatiskt används till riskkapital i Sverige?

Varför inte helt enkelt flytta ut ännu mer pengar till ett skatteparadis eller varför inte lite mer aktier.

Ja det är för de rika. Hur många socialbidragstagare har villa i Djursholm? En eller ett par stycken?

Sen detta nonsenset om amnesti för skattesmitare.

Är det mer ädelt att smita undan skatten om man är rik än om man är fattig? Pengarna lockar mer än principen att dela skattebördan tydligen!

Och sen när har inte avservärt rika kunna skatteplanera bort en förmögenhet.

Dessutom finansieras reformerna på andra håll, som missgynnar de mindre välbeställda men det talas det tyst om.

Men okej, vi har råd, enligt statsbudgeten att sänka skatter. Men jag hade varit rasande om det hade varit stora hål i budgeten.

Man blir aldrig van vid borgarnas ansvarslösa budgetpolitik. (Är de bättre denna gången, eller skall de missa budgetmålen 200 gånger i rad innan vi fattar vinken?)

Jonas Rask Samuelsson sa...

Hmm, ja vi kan ju hoppas att de inte leker med pensionspengarna eller lägger kostnaderna på statsskulden som "Borgarna" gjort de senaste 12 åren. Och som anhängare av alliansen så står jag fullt ut bakom ett sunt förfarande med våra gemensamma medel. Det tror jag att Alliansen numera har med sig på checklistan inför varje beslut i Rosenbad, som en lärdom av historien, annars!

Peter Olevik Dunder sa...

Tom, du skrev "Jaså, varför tror du att det automatiskt används till riskkapital i Sverige?

Varför inte helt enkelt flytta ut ännu mer pengar till ett skatteparadis eller varför inte lite mer aktier."

Att köpa aktier i ett företag är att bidra med kapital till företaget, det är positivt. För såväl företaget, individen som för samhälletsekonomin. Aktien är en andel i företaget, andelen ger rätt till del av företagets vinst. Vinsten är den ränta som individen får utav att ha givit företaget pengar. Hade företaget inte behövt pengar hade det inte givit ut aktier och hade inte individen tjänat på att ge företaget pengar hade pengarna använts till annat. Samhället gagnas av företag som utvecklas och den totala ekonomin växer vilket vi alla tjänar på.

Det försvinner lätt i debatten varför investeringar i aktier eller riskkapital är till stort gagn för oss alla.

Beskattningar snedvrider alltid på ett eller annat sätt det tillstånd som varit utan skatten. Det kan ändå vara berättigat att ta ut skatter ibland och viss snedvridning exempelvis inom miljöområdet kan vara till gagn för oss. Dock ser jag ingen anledning varför det här förslaget som diskuteras skulle leda till att kapital flyttas från Sverige; hur tänkte du då Tom?