20070413

Inget eget ansvar?

Nu har en PR-byrå kommit fram till att genom att sätta upp ännu mer varningsskyltar kommer människor ta sitt ansvar och tänka efter innan. Läs mer i SvD här.

I "annonser för flygbolag och flygresor" skulle det finnas en varningstext i stil med de på tobaksförpackningar. Jag tror inte det är så lyckat. Ännu mer varningar kommer bara leda till att vi människor blir mer avtrubbade, plånboksvänliga och fortsätter förstörande av Jorden i samma takt. Det är andra områden som det måste visa sig på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är bara begåvningsreserven bland politiker och reklambyråer som inbillar sig att braskande varningstexter skulle ha nån effekt.
Jämförelsen med cigaretter är talande. Vid införandet av de varningstexterna så hoppades det vitt och brett att nu skulle folk sluta röka. Yea shure.. Jag skulle vilja se den undersökning som ens kan påvisa en mätbar effekt av dessa varningstexter i sverige.

Visst- "Rökning dödar" - det vet alla men det gör också fetma - sett över samma längre tidsperiod. Det hindrar inte folk från att fortsätta röka och även sätta i sig kopiösa mängder läsk och godis så till den grad att den sistnämda branchen slår nya försäljningsrekord varje år. Det beror på att vi människor inte är logiska i våra val.

Jag skulle också vilja se de flygbolag som frivilligt skulle använda reklamslogans av typen
"Flyg inte med oss om du värnar om miljön" Den dan..

Trist bara att ytligt strunt som varningstexter ger politiker en anledning till att slå sig för bröstet och skryta om att man gjort kraftfulla insatser. Sen finns grundproblemet kvar som vanligt.