20070423

Dagens återbäring från jobbet

En liten rapport från dagens strapatser med Anders Flanking, centerpartiets partisekreterare, som idag gjorde ett nedslag i Jämtland.

Lunchträff med kommunala företrädade för diskussion om politiskt läge samt innehåll och inriktning på utredningsarbetet om skattebaserna.

Klockan 14:00 presskonferens (gissa vem som körde på fel sida älven?). Ganska lyckats ändå med både ÖP och SR Jämtland på plats.

Efter att ha skjutsat Flanking till flyget blev det lite kontorsadmin innan hemfärd till kombon. Vid 17:30-snåret.

Dagens utfall i media blev Mittnytt, SR-Jämtland och imorgon kommer ÖP får man hoppas.


Så här säger Flanking i pressmeddelandet:

– Det är läge att titta närmare på möjligheten att ge återbäring från vattenkraften till producentkommunerna och regionerna, sade centerpartiets partisekreterare Anders Flanking vid ett möte i Krokom där han träffade centerpartistiska kommunföreträdare i Jämtland.
– När man ser över skattebaserna så bör man låta utreda frågan om återbäringen från vattenkraften. En sådan utredning bör enligt min mening tillsättas. I centerpartiet kommer vi att låta en arbetsgrupp bereda frågan för att bidra till vårt ställningstagande. Idén öppnar för en utveckling också i glesbygdskommunerna.
Ett alternativ till återbäring är också att se om man kan använda pengarna för att medfinansiera infrastruktursatsningar i berörda regioner (län). Observera att detta inte ska vara istället för OPS-lösningar med medverkan från både privat och offentlig sektor utan snarare ett komplement, sade Anders Flanking.

Inga kommentarer: