20070328

Jag föreslår Magnus Andersson

I söndags satt jag i valberedningen och arbetade med det nya förslaget till ny förbundsstyrelse för Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF). Som ni kanske läst på hemsidan (cuf.se), i media (DN.se) och på bloggar finns det en reservation i valberedningen, det var jag.

Under vårat arbete har det framgått tydligare och tydligare för mig vilken person jag skulle vilja se som ordförande. Både Magnus och Marie är vassa, tuffa, vågar utmana och ta debatter samtidigt som de båda ligger ideologiskt rätt för CUF.

Det stöd som jag känt att Magnus har i CUF gjorde det viktigt för mig att reservera mig och jag hoppas nu att Magnus fortfarande står till förfogande då han är den som har störst stöd ute i distrikten.

Valet av Magnus kom av att jag kände att han har en större vana av att leda politiska organisationer och att leda styrelsearbete. Samtidigt har han en kaxig framtoning som har gjort att media nästan tävlade om att bjuda in honom till direktsända debatter de sista veckorna i valrörelsen i Gävleborg.

Nu när leden i CUF fylls med politiskt drivna medlemmar ställs det större krav på att vi har en ordförande som verkligen vill ha ett öppnare och mer lyssnande ledarskap. Magnus har regelbundet i sitt arbete visat vilja på detta och även tryckt särskilt på detta i sina presentationer.Jonas Rask Samuelsson, 070-580 1730
Ledamot CUF:s valberedning
jonas.rask.samuelsson@centerpartiet.se

1 kommentar:

Sofia sa...

Lite tidigt att sia om än vem som har störst stöd i distrikten med tanke på att både Magnus och Marie hade lika många vid valberedningens möte...

Det blir stämman som bestämmer i alla fall! Lycka till till samtliga kandidater!