20070327

Gudrun Schyman visar vägen?

I år och dar har hon slagits för att få in fler kvinnor på maktpositioner. Nu tar hon steget och sätter eget kapital mot det hon ofta har kritiserat. Läs mer här i Aftonbladet.

Det här skulle kunna bli vändningen för debatten om feminism i Sverige. När en så rutinerad kvinna, som lyckats leverera mer media och genomslag än lejonparten av personerna på Investors bolagsstämma , kommer förhoppningsvis frågan om fler kvinnor i styrelserna tas på allvar. För idag går det för sakta, liksom med uttaget av föräldraförsäkringen. Återigen en debatt man skulle velat ha sett men inte hinner/kan se.

I detta inlägg skulle jag också vilja lyfta upp förra veckans fulaste insändare (ett par inlägg ner, den har skickats som insändare i ÖP och LT) som borde ha hamnat i papperskorgen av flera skäl. Dålig research samt också att udden är riktad mot fel person. Läs den fundera på hur den stämmer med verkligheten.

Kort fakta: Jämtland har åtta kommuner, Centerpartiet i Jämtland har i dessa tre kvinnor som leder majoriteter Maria Söderberg, Karin Stierna och Eva Hellstrand. I landstinget är C största oppositionsparti och Marianne-Larm Svensson leder oppostionen. I Östersund heter oppositionsrådet Carina Zetterström och är Centerpartist. Det finns en del makt hos dessa kvinnor eller hur Mikaela!?

”Det finns en speciell plats i helvetet för kvinnor som inte stöder varandra.” Nej, det är inte ett citat av Gudrun Schyman, utan av Madeleine Albright – USA:s första kvinnliga (och konservativa) utrikesminister, något att fundera på när du ska ut och argumentera för kvinnors rätt till inflytande nästa gång. Det är nog bättre att "göra gemensam sak" för att nå framgång.


Låt oss iaf hoppas det går bra för Gudrun!

Inga kommentarer: