20051202

Landstingsåpan del 1

Som ni vet klubbade en vänstermajoritet igenom en borgerlig budget i landstingsfullmäktige i måndags. Jag var en av de som satt i bänken och fick uppleva det historiska beslutet.

Nu till det roliga, med all sannolikhet gjorde Ann Lidman (s) bort sig i röstningen och tänkte sig inte för, medans Jan-Erik Englund (s) & Sven-Erik Lindestam (s) såg tillfället att sticka kniven och uttala sitt missnöja, iaf JAn-Erik är ju en gammal räv.

Det som blir att vänta är väl som Söderhamnsvänsterns Markus Häggström sa i GD "Jag tror inte hon hoppar av, jag har aldrig sett en sosse lämna ifrån sig makt frivilligt". Precis och nu när det börjar bli hett i maktens grytor får vi se vilka som kommer aspirera på kock-titeln, troligen ser man inriktitning efter dagens krismöte med S-distriktsstyrelse.

- Jonas, was there did that, Revolution?

2 kommentarer:

Marie sa...

Hej! Kom in på din blogg och börja läsa lite.. Jag har absolut förstått att du lever för din politik.. men ett råd, alla är inte lika förälskade i politik som du men man kanske skulle kunna bli intresserad om du skrev vad vissa saker handla om... du skriver ganska ytligt och om många saker du borde tänka på att skriva mer vad det handlar om oxå... För den uppfattningen jag fick nu var- det handlar om något men vad? och sen massa fula ord om vissa politker... Är det meningen och kasta skit på vissa såhär i politikvärlden??? Då tycker jag att det är tur att man inte börjar intressera sig i politik och inte i Centerpartiet... det kanske så ni tycker ha pajkastning på andra partier och vad gör ni själv som är så mycket bättre?? Du borde tänka på vad du skriver... / Marie

Jonas Rask Samuelsson sa...

Hej!
Rådande ordning idag är i landstinget exempelvis att fler folkvalda politiker röstade på det borgerliga förslaget. Trots det har Socialdemokraterna beslutat att köra med sin budget sin politik fast att de "som representerar folket" tycker annrolunda. Se på regeringen, ingen ska få sparken efter det som hände på UD trots att det missköttes fatalt. Det finns uppenbarligen ingen kritik mot GP, eller andra. S kan göra som de vill, vi i Centerpartiet lägger ständingt förslag men blir oavbrutet nerröstade och kommentarerna om landstinget är tagna från TV & Sveriges Radio. Det referat av nyheter samt en egen analys.