20051127

Ung och grön

Igår for ett gäng CUFare iväg till byn trösken utanför årsunda för att ha en Ung och Grön kurs med CUF GÄvleobrg. Vi blev iaf 15 stycken som gav oss iväg. (byn trösken är en upplevelse och inte stor iaf, sidospår)

En trolig grej som hädne var att det första jag frågar Henrik är om han vet utifall det finns blädderblock, han vet inte. Direkt efteråt säger en av killarna från Söderhamn "jag hoppas det finns en TV?" självklart hade vi inte det.

Hur som haver fortsatte jag kvällen med ett kurspass om "vad är CUF" sen kom Magnus Andersson och berättade om sin rikdagskampanj, mat och kaffe ordnades fram regelbudnet som sig bör.

När alla var trötta och belåtna efter kurspassen så blev det "fruktsallad" alla gjorde olika saker. Helt plötsligt upptäcker jag att det är några som är ute och springer på gården, i bara strumporna och har snöbollskrig. Ja och det var vad som hände resten av kvällen snöbollskrg. Samt berättelser inklämda i sovsäckarna på ett bygdegårdsgolv. Det bara luktade SLU om hela alltet kan tyckas.

På morgonen dagen efter var det seeee-ee-eegt. Nästan alla han upp till frukosten. På morgonen körde Maria Leander ett pass på centerfeminism, sktibra som vanligt! Fast vi killar kom itne på så där jättemånga omrdåen som vi ville vara tjejer på ex. shopping (billigare och mer) sjukhus (mamman är 90% förälder pappan räknas som 10% normer)... ja sen hade vi svårt Martin hade blivit illa behandlad frö att han hade syslöjd i skolan av lärarinnan och det hade nog varit enklare att varit tjej då.

Sist men inte minst lekte vi "Förstöra Jorden". 2 lag var det Mias lag mot Martins Lag och det hela gick ut på att förstöra Jorden så fort som möjligt. Med så många förslag och bra och lokala och stora ja helt enkelt alla förslag var bra utom de dåliga. Martins lag vann och sen vart det mat och hemfärd.

Skitkul var helgn och bidler kommer senare...


- Jonas

1 kommentar:

Maria Leander sa...

Haha.. jag skulle vilja påstå att mitt lag vann. Deras "förstöranden" höll inte som våra.. typ vargarna ;)