20051205

Landstingsåpan del 3 - C-DS igår, träffade Björn Brink idag.

Hej!

Nu är det skojigt. Ni vet var det började. Efter Landstingsfullmäktige sträckte den samlade oppositionen ut en hand om krisuppgörelse eftersom S, V och Mp misslyckats samla majoritet för sina förslag. I Fredags kom Sossarnas distriktsstyrelse på att trots nerröstningen i ett av de direktvalda parlamenten, Landstingsfullmäktige Gävleborg, så ska S styra landstinget. För det bestämde Sossarna på sitt interna möte i fredags. Mitt förslag på beslutsmotivering: "Det är bäst för landstinget att vi styr för det tycker vi, och då kan vi citera Persson och säga "Vi sitter kvar!"

Igår hade vi informationsmöte med Distriktsstyrelsen för Centerrörelsen Gävleborg angående situationen i Landstinget. Som väntat var det inga upprörda känslor utan alla förstod var båten var på väg. Vi går fram som allians eller inte alls, precis det som vi har sagt tidigare.

Nu till dagens händelser, Björn Brink var här och vi försökte hitta någonstans där Ingrid Amrén meddelat att hon avgår. Tyvärr finns det 2-5% tolkningsutrymme i följande text ifrån Arbetarbladet 29 november.

Om de (syftar på söderhamnsvänsterns Anna & Marcus) röstar för oppositionens förslag till budget avgår den rödgröna majoriteten.
- Då kan vi inte sitta kvar, säger landstingsrådet Ingrid Amrén, s.


Nu lade ju Marcus och Anna ner sina röster, alltså röstade de tu inte aktivt för den borgerliga budgeten. Synd ...

Innebär det här att S har helt nya planer? (Läs gärna mitt föregåendeinlägg)

Troligen är detta order från Stockholm, exempelvis Ulrica Messing är ordförande i Gävle S-arbetarekommun och arbetarkommunerna var ju inbjudna på mötet. Hon är ju också minister. Kanske hon tog med sig beskeden om att göra kovändningen från Rosenbad?

Idag har iaf följande hänt:

1 - En reporter ringde upp Björn och frågade när han skulle träffa S, för det stod ju i tidningen att Sossarna skall träffa C & FP och troligen bakom några inofficiella dörrar för att hitta några svaga individer som vill sälja sina själar till S för rätt kontorsrum i Gävle? Björn svarade reportern att han också undrade över det för han har inte fått någon inbjudan. S tackade ju nej i fredags till en "kris-regering", det var det senaste han hört från dem. De är inte så bra på att lobba de här sossarna.

2 - Tydligen skall Björn B. och Ingrid A. sitta och intervjuas i Radio Gävleborg idag, under temat "Hur går det nu?". "Björns svar til mig, ja men det har väl Sossarna redan bestämt själv? Vi sträckte ju ut en hand som tydligen inte dög." Jag ser framemot att få lyssna på den diskussionen.

Ja det kan inte vara lätt att vara Sosse och ha ett hotat makt innehav. Det innebär ju att de måste göra något nytt kanske? Eller bara köpa över Marcus och Anna? Och vad säger Miljöpartiet då?

Hoppas detta lugnar de i alliansen som tror att C är sugna på "Matken framförallt" - Vi har en ideologi, remember?

- Jonas

Inga kommentarer: