20051211

Världskurs - Mellanöstern & Vitryssland

Samma Kärsögården men en vecka senare än den otroliga val 2:an. Nu var det internationell kurs och det var Eva Olofsson och Karin Carlesten som höll i kursen. Fick höra mycket om Israel/Palestina-konflikten. Olika perspektiv och tydliggörande av frågans komplexitet speciellt i Jerusalem.

Värst var berättelserna om Vitryssland, läs George Orwells 1984, det var nästa så man trodde det var plagiat, Usch! Ibland satt jag faktiskt och fnissade lite faktiskt. Varför? Jo tänk er att det fortfarande är så jäkla hemskt, vidrigt, totalitärt, Sovjetkommunistiskt ja nu svär jag till och med för jävligt. Själv är veckornas stora problem på jobbet att min dator inte har senaste XP och inte är tillrcäkligt snabbt så jag slipper vänta på programstarter osv. Man är ju så bortskämd, skrattretande alltså.

Helgens tänkvärdaste ord skickar jag med iaf...


1 - Tänk dig att vakna upp en morgon, plötsligt inser du att det inte finns någon luft att andas. Så känns det att få sina rättigheter undansopade och så plötsligt kan det hända.2 - Straffskalor i Vitryssland, 2-5 års fängelse för att prata om landets problem med andra människor & 6 års fängelse om dina ord citeras i en tidning.


3 - Du ska gå igenom 12 myndigheter för att få bli företagare, blir du beviljad i alla kontrolleras du 3 gånger om dagen. Får du avslag av någon "myndighet/level" får du börja om från första "myndigheten/levelen" igen.Ja jävlar, vidrigt. Lukasjenko borde kanske tänka om eller så har han både det kommunistiska minfestet och 1984 som ledstjärna för sin politik kanske? Ska nog skriva ett brev och fråga.

// Jonas

1 kommentar:

Eva Olofsson sa...

Åh, vilken ära att vara omnämnd i din blog :-)