20070104

Mer på kropp, på Lukasjenko!

Så här brukade det låta under den tiden jag spelade hockey, antingen gå mer på puck eller mer på kropp och "styra" undan motståndarna.

Björklövens veteraner har nu tänkt sig att delta i en turnering i VITRYSSLAND, av alla ställen. Jag har själv liknat landet vid boken 1984 utifrån de besökberättelser jag fått mig till god därifrån.

Det som gör det hela intressant är att också diktator/president Lukasjenko skall spela i turneringen.

Och självklart är RF, Riksidrottsförbundet, nådigt irriterade. De får väl bidrag på grunder om Fari Play osv alla fint som vi önskar oss i Sverige. Då passar det verkligen inte i "varumärket" att ett lag med gamla spelare åker på detta viset. (Iofs finns utanför Umeå i Holmsund ett torg döpt till Himmelska Fridens Torg)

Innan jag drar min åsikt så beskriv i SVD hur Lukasjenko behandlas på isen. TA INTE PUCKEN FRÅN HAN, TACKLA HONOM INTE osv. Då är det inte mycket hockey kvar efter det. Bäst i artikeln är sista meningen..

"han hade dålig speluppfattning och dribblade hellre själv än passade fria lagkamrater"


Låter exakt som hans politik för Vitryssland.

Min uppmaning till Björklövens veteraner är att gå på kropp och sätta karln i sargen rejält. Då får han känna på både riktig hockey och lite verklighet.

Alternativ så skulle jag gilla om de stoppade honom i en hockeybag och smugglade tillbaks honom till Sverige. Släppte av honom utanför Utrikesminister Carl Bildts dörr för lite samtal om mänskliga rättigheter, rättstat och demokrati.


För övrigt anser jag att Björklövens veteraner skall få åka till Vitryssland om
man spelar ishockey som spelet är tänkt och inte på diktatorns villkor!

Läs också en intressant blogpost på Anders W Jonsson blogg om diktatorer och mord från igår onsdag.

Slutligen vill jag påpeka att straffskalan för en vitrysk medborgare som hade bloggat så här är mellan 3-6 år i fängelse.

2 kommentarer:

Emma Jonsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emma Jonsson sa...

Jag skulle passa på medan jag hade chansen jag. Det är inte varje dag man "får" tackla till han. Herregud det är ju bara hockey. Är man med i leken,får man leken tåla.