20071006

Spretig opposition och skuggbudget

Det är en spretig skara förslag som kommer utav opposition i deras skuggudget. Vänsterpartiet går ju att avfärda enklast Anders W Jonsson skriver det roligast "Det måste ha varit kul på Vänsterpartiet när man satte ihop sin budgetmotion. Nu får alla önska vad de vill. Sen låter vi datorn sammanfoga dokumenten och vips har vi en önskelista till tomten, förlåt partimotion som seriöst ska ställas mot regeringens förslag."

Marie Wickberg fyller på med konsekvenserna av deras idéer I stort sett alla löntagare kan förvänta sig en skattehöjning på minst 1000 kronor i månaden, eller med andra ord nästan 12 000 om året - och här gnäller människor om koldioxidskatten som innebär en ökad kostnad på ett par hundralappar varje år. Grattis alla Sveriges lågavlönade!"

Sossarnas förslag har fått flera kommentarer återigen Marie Wickberg om hur poliserna själva får finansiera 3/4 delar av sossarna satsning på polisen, Magnus Andersson om några sneda satsningar.

Från Mp har jag mest reagerat på den tveksamma höjningen av bensinskatten med 1-krona ytterligare ovanpå alliansregeringens förslag. Jag köper fullt ut regeringens höjning men miljöpartiets känns mest populistisk.

Slutligen en kort kommentar till Kalle Olsson på Länstidningens ledarsida som börja irritera mig mig mer och mer, häromdagen citerade han siffror från Landstingsrådet Uitto som inte var klara eller fastställda, källkritik tack?

Högre utbildning och KomVux: Just är jobbtillväxten enorm i Sverige, finns det då skäl att ha lika många utbildningsplatser på KomVux? Just nu fyller inte högskolorna sina platser ska vi ba´fö´att ha fler utbildningsplatser? Slutligen känns det som ung härligt att sossarna under en tid av högkonjuktur vill låna pengar för att bygga infrastruktur. 1 Det blir en skuld kvar till nästa generation att betala. 2 Det kommer elda på en het arbetsmarknad med brist på arbetskraft osv känns inte smart.

Eftersom Sverige nu har en regering som är med och skapar jobb i alla länets kommuner måste den nationella politiken anpassas efter detta. Efter 12 år av socialdemokratiskt styre så förstår jag att det är svårt att tänka nytt, men försök.

Inga kommentarer: