20060114

Landstingsåpan del 8 - And nothin´

Jag skrev i Del 7 av denna politiska såpa utav stora mått. Att Ingrid Amrén skall avgå, så skrev tidningarna också. Nu är närmast frågan HUR hon kommer avgå, för inte finns det någon avsägelse inlämnad.Samtidigt håller det nya Landstingsrådet Raimo Pärsinen på att styra resten av landstingsgruppen också...

Från Gefle Dagblad


Det möte med socialdemokraterna som Marcus Häggström säger sig ha blivit inbjuden till skulle hållas med Raimo Pärssinen, s-distriktets ordförande, och landstingsrådet Ann Margret Knapp. När GD kontaktar dem vill de inte kännas vid att något sådant möte skulle vara planerat.
- Jag har inte bett om att få träffa Marcus Häggström och Anna Fält. Det är inte aktuellt med några kontakter med dem när det gäller majoritetssituationen i landstinget, säger Raimo Pärssinen.

Diskussioner har förts med Häggström-Fält, men det har
skett på lokal nivå i Söderhamn
av arbetarekommunen och specifikt gällt frågan om familjeläkarjouren i Söderhamn, enligt Raimo Pärssinen.Det är i mina ögon 2006 års stora nyhet att Raimo Pärsinen tar över S-landstingsgrupp. För nu är det inte ens tillfördnade Landstingsrådet Ann-Margret Knapp som uttalar sig om landstingspolitiken utan tydligen vet Raimo allt och besvarar alla landstingsfrågor. Det kanske lutar åt satsning på länsnivå i höst för Raimo *ironi*. Jag funderar på hur röstboskapet (utom de modiga tre) i Sossarnas Landstinggrupp resonerar just nu. Söderhamn kör sitt race och där håller Eva Tjärnström på att polisanmäla av den S-märkta landstingsregeringen eftersom de "hittar på" nya beslut som inte finns med i den antagna budgeten. Vi i oppositionen hade inte med oss dessa i våran budget till Landstingsfullmäktige senast. Sen skylls det självklart på oss i den onda borgerligheten som endast frågat om ett brett samarbete och fått dörren slängd i näsan på oss, dålig stil.


Ja ni...är vi klarar till valet med den här såpan tror ni?

3 kommentarer:

Maria Carlsson sa...

Jag VILL inte att såpan ska ta slut... För en utomstående som slipper vara en del av såpan har den ett visst underhållningsvärde! Tänk att politik kunde vara så roligt...

Annie sa...

Låter riktigt kul.

Vad ät skilda världer, tre kronor, rederiet, desperate hosewifes?

Nothing.

Let's continue

Peter sa...

Jag hoppas innerligt att den här såpan når ut till allmänheten och att väljarna väljer bort (s) m.fl. till fördel för Allians för Sverige. För min del spelar det ingen roll vilket av de fyra partierna väljarna väljer att favoritisera men (s) med anhang måste bort! Såpan visar hur "säkert" (s) anser sig sitta i båten, de kör sitt race utan att ens fundera på vad som vore lämpligt ur en demokratisk synvinkel; nämligen att avgå efter ett nederlag i en så viktig omröstning som budgetfrågan.