20061217

Vi Unga och SV

Har idag haft ett tempo likt valrörelsen. Lite beroende på att jag och Peter Dunder var ute med syrran på Undici igår.

Hur som haver for vi vid halv tio tiden imorse till Gävle för en träff med Gabriel Erhling ordf Vi Unga (Blogg), Jimmy Zöger ordf Vi Unga Dalarna-Gävleborg och Emelie Lundin som jobbat/jobbar som ungdomskonsulent i Gävleborg. Vi diskuterade hur möjlighterna och hur vi skall kunna stärka ungdomsverksamheten för SV Dalarna-Gävleborg & Vi Unga. Det blev en hel del bra förslag som leder till en utveckling av de förslag och beslut som jag och Jimmy föreslog på SV-regionens styrelsemöte senast.

Efter en latte och cookie frågade Gabriel om vi var sugna på att hänga med till Avesta och träffa Avesta Spontantidrottsförening för att höra hur det är tänkt med mellansveriges största skatepark, taget sa vi och hängde på. Vill bara tillägga att den politiska majoriteten i Bollnäs inför kommande period har enats om och inlett ett arbete med att skapa en inomhushall/skateboardramp "TYP" i Bollnäs, läs kapitel 10 om fritid stycke 2.


Jag blev bra nog imponerad, drivkraften bakom arbetet i Avesta kommer ifrån ett garvat gäng med skejtare. En del i gehöret från politiker och tjänstemännen beror sannolikt på att två av skejtarna driver lyckade företag inom skateboardinudstrin. Helt klockren föredragning fick vi tio personer som samlats i en lägenhet på Jämtbovägen i Avesta. Sällan har jag skådat proffsighet som denna i förarbete till projekt.

Hur som helst kommer det här bli asläckert tror jag, får se till att damma av mina gamla inlines och ta mig en tur till Avesta till hösten som kommer -07

Veckans ord blev iaf myntat av Gabriel och lyder...

SKATEBOARDTURISM

förra veckans ord var...

KLIMATÅNGEST


Nu ska jag sova så jag och Dunder får klart hans köksgolv imorgon, god natt...

2 kommentarer:

Gabriel Ehrling sa...

Väl överensstämmande skildring av er turné! Ni är alltid välkomna tillbaka.

Ser fram emot att se dig på inlinesen ;-)

Mitt nyårslöfte blir nog att försöka lära mig åka skateboard i vår...

//Gabriel

Jimmy Zöger sa...

Tjenare Rasken

Trevligt inlägg! Skoj att du letar reda på bilder på mig och Gabbe åxå men vet inte vad jag ska säga om bilden på mej =) I vilket fall kommer här en annan bild på vilken jag försöker äta upp Gabbe..