20061217

Socialismen och proletariatets seger

Nu har äntligen de ungsocialistiska SSU-distrikten och proletärernas ledare Wanja Lunby-Wedin har segrat i kampen om Anna Sjödins ordförandeskap. Anna Sjödin meddelade på DN debatt att hon lämnar SSU som ordförande "pga av omtanke av förbundet". Okey, så långt är jag med och jag tror att Anna verkligen inte var sugen på att vara ordförande i det "fusk-stämplade SSU" som hon fick ta över.

Sen kommer chocken - SSU:s förbundsstyrelse väljer att inte tillsätta en ny ordförande. Det är helt horribelt att dessa dryga 4000 tusen SSU medlemmarna inte har någon fötroendevald som ledare. Herr Mattias Vepsä är iofs vald på stämman men det är ju utifrån att leda personal/organisationen internt!?


Kalla mig dum och inbjudande till "motståndarna" men med en ny alliansregering vid makten väljer SSU att "springa upp på läktaren och ta en fika" som Wikegård skulle ha sagt.

Men Socialismen har väl tydligen segrat inom SSU? Det finns (kanske) 4000 medlemmar som betalat en medlemsavgift och vill jobba för SSU:s idéer och bekämpa den onda högeralliansen. Vad får de? En tjänsteman som varit med länge och även han var med på Crazy Horse kroggrundan i Januari...

Hittade inget om SSU-styrelsens beslut på Aftonbladet eller Expressen, av en ren händelse har de ledigt på 3:e advent kanske!? DN och Svd jobbar som nyhetstidnngar och borgerliga de är iaf, tur.

Kom över den här artikel också samt pressmeddelandet på Ung Vänsters hemsida. Där Ida Gabrielsson ordförande Ung Vänster tycker att det är bra att slåss och sparkas. Undra om hon tycker lika idag.

Inga kommentarer: