20061109

Socialnämndsordförande för en dag.

For till Sthlm i måndags för gemensamt möte med Internationella kommittén och FS Kampanj och Strategiutskott. Det var ett grymt skojigt möte och vi kom fram till flera roliga idéer, nu ska det smälta ett tag innan vi knådar det en veva till.

Tanke var att stanna och besöka lite kompisar i Sthlm men på tisdagen ringde Christina Wall och bad mig företräda Socialnämnden på en Socialnämndsordförande träff i Gävleborg, självklart sa jag ett sånt uppdrag tackar man inte nej till.

Det var en riktig energikick att vara med på mötet helt emot mina fördomsfulla förväntningar. Jag trodde det skulle vara formellt men mötet var lika kreativt och öppensinnat som det i måndags. Intressant också hur all, i princip all partipolitik var som bortblåst. Vi var rörande eniga i de flesta frågorna. Iofs lyckades nån skmta om en välkänd "alla ska med slogan" men det får man stå ut med så här i eftervalstider.

Bland annat diskuterade vi "gemensamma verksamhetssystems koder" till våra datasystem inom Individ och Familjeomsorgen, låter lite tråkigt men... När väl planen är sjösatt kan man få svar på frågor som "Missar dagis och förskola att se barns problem i tid?" "Hur effektiva är socialtjänstens insatser, hur många hjälps av insatserna 5 år efter första Soc kontakten" osv. There is no end to the möjligheter! Vi fick också en genomgång av ett projekt som bara skall och måste startas i länet, Barnahus Gävleborg. Ett projekt som grundar sig på en isländsk idé om att alla olika instanser kommer till det drabbade barnet istället för att barnet skall resa länet runt för att besöka Polis, Åklagare, Socialtjänst osv.

Ja det var givande, roligast var som väntat Johnny Haraldsson på GKL.

Tack alla för en mycket givande och inspirerande dag!

Inga kommentarer: