20060222

Bodström öpnnar upp för idé-krig med EU?

I dagens SVD kan man läsa om hur Justitieminister Thomas Bodström vill "stoppa" befarad ökning av prostitution och trafficking under fotbolls-VM i Tyskland.

Jag håller med honom men de svenskar som åker dit och "passar" på tror jag inte direkt att de är emot den "lite annorlunda vinkel" som Européerna har på det här med sex-köp. Men jag hoppas vi kan få fart på den här debatten nu.

- Jonas

5 kommentarer:

Maria Carlsson sa...

Hm, viktigt ämne! Det som bekymmrar mig när det gäller Bodström är att han verkar väldigt bekymrad över sådant som sker utanför Sveriges gränser...men vad gör han konkret åt det som sker här hemma?

Tusentals kvinnor "fraktas" ju mer eller mindre hit för att säljas till hyggliga svenska killar och vanliga familjefäder. De kvinnor som försöker ta sig ur denna situation har inte mycket att tjäna på det, det enda som händer är ju att de blir hemskickade!

Detta borde Bodström bekymra sig över!

Jonas Rask Samuelsson sa...

Jo vi vet ju vad Tytti berättade om Finalndsfärjorna som flytande prostitutionscontainrar. Nu beslutade ju Nordiska Rådet iaf att man skulle ta itu med frågan ännu mer (som vanligt) och att det sedan ska nå Sveriges riksdag är väl ett måste kan jag tänka, i enlighet med ministerrådets arbetsordning.

Peter sa...

Bodström har inget att vinna på att påtala vänsterkartellens misslyckanden i Sverige. Kan han uppta tid i etern med problem i utlandet försvinner etertid för granskning av s+v+mp.

Systeryster sa...

Var och lyssnade på Bodström på ett seminarie där han pratade om just detta ämne och han (och regeringen) är ändå väldigt medvetna om vad som händer i Sverige också. De är mycket engagerade i detta inför VM men även inom samarbetet med EU. Att föra dessa frågor inom EU är ingen lätt upgift eftersom Sveriges åsikter är långt ifrån vad övriga Europa tycker.

Jonas Rask Samuelsson sa...

http://www.kaupfelag.blogspot.com
Nær mailen inte funakr får man gøra så hær.