20060217

Landstingssåpan del 9 - Söderhamnsvänstern kritiserar - ALLA

I ett inlägg i dag i Gefle Dagblad skäller Söderhamnsväsntern på samtliga etablerade partier.

Det är lite grann som Grön Ungdom brukar göra på skoldebatterna, "Vi är det nya partiet" nya fräscha osv. Sen sitter de och stödjer det mest konservativa partiet i Svenska historia ja ja, det är deras val.

Hur som helst lägger jag ut lite roliga citat från dagens GD.

...varför kan vi två ha så mycket makt? Svaret är så enkelt som att de övriga 73 ledamöterna av landstinget ej förmår hantera den politiska situationen på ett ansvarsfullt sätt.


Svårt kommer det bli för väljarna att hitta någon som bryr sig om landstuinget i valet 2006. Om man får tror Anna & MArcus.

Problemet är att den parlamentariska demokratin övergått till en demokrati styrd av partiorganisationer.


Jaha! Jag som trodde systemet gått från att vara partival till partival med inslag av personval. Men jag har kanske fel? Sen att väljarna inte känner sin politiker tillräckligt väl är en annan sak. Jag tycker de flesta politiker borde bli mer mediakåta och mer utamanande & raka.

Makten utgår från folket och folket måste börja ta tillbaka den från allt mer byråkratiserade partiapparater med krympande medlemsantal.


Ja eller kanske rösta in personer som inte sitter på sina kommunmandat för sin egna by, eller i landstinget för att bevaka sin hemkommuns intressen och riksdagsledamöter som sitter som en av Sveriges fötroendevalda istället för länets. Då kanske det skulle bli lite mer fart? Det här går tvärtemot vad Marcus och Anna förespråkar och det visar väl kanske på olika bilder på den grundläggande demokratin? Jag ser gärna mer lokaldemokrati och lokalt engagemang men i det lilla måste det stora finnas med annars blir det "sköt dig själv och skit i andra intressen" mentalitet.

Nu ska jag åka hem...

- Jonas

Inga kommentarer: