20070523

Ny era och nya mål?

Efter att det värsta av stämmotrötthet lagt sig så är man nu tillbaks till vardagen. Tankarna kretsar vilt kring hur vi med hjärtat i ungdomsförbundet skall lyckas genomföra vår politik. kanske är det Magnus största uppdrag?

En sak som alla kanske inte uppmärksammat är Federleys inlägg på DN-debatt om den tuffa kritik/mobbing som han och CUF fått utstå under hans år vid rodret. Jag tycker det var bra att verkligen ta bladet från munnen. Det har varit ett antal tuffa år för unga CUFare att ständigt få förklara nya idéer och förslag...men! Efter att ständigt ha utsatts för ifrågasättande finner man också att man verkligen landar i frågorna och man blir en god debattör.

Det skall också nämnas för er som trott annat att antalet inlägg med inledning "Jag är ekohumanist..." under CUF stämman kan räknas på handens 5 fingrar, antal gröna liberaler är flertalet gånger större.

Sen skulle frågan om återbäring från vattenkraften också behövas tas upp som ett tydligörande för de som anser att "Timbro-liberalismen" har fått för stort fotfäste i CUF. Läs igenom CUF sakpolitiska program och ni finner på sidan 69 kapitel 6.4 - Regional tillväxt - ett regionalt skattesystem. Det är mer än som står hos partiet, nu är ju dock inte bara C det enda partiet som inte är eniga i frågan utan de andra partiernas hemläxor är mångt större på området.

Det visar bara att CUF i sin ideutveckling tagit hänsyn till både stad och land, nu ska allt bara in i partiets program. Jag tror det kommer bli en spännande stämma i höst, för vem vill inte påverka ett regeringsparti och vi i CUF har hela långa sommaren på oss att tänka smarta tankar och ringa goda vänner

Inga kommentarer: