20061002

Upphävd dom om fildelning

Idag upphävde Hovrätten domen mot den 29-åring som enligt åtalet fildelat (säkert bit-torrentat) "Hipp Hipp Hora". Det ska bli spännande att se hur rättsväsendet tar sig ur detta. Polisen kommer inte kunna agera lika kraftfullt och nu är alla partier inne på att skriva om lagen igen efter det klantiga beslut som tagits tidigare i år. Skönt att Mp och C var lite smartare än så.

3 kommentarer:

Emma Jonsson sa...

Alltså,det här var ju klantigt. De hade ju inga bevis om att det var från hans dator det hade laddats upp. Vad ska man göra åt det här? Nya lagar? Hur ska det gå till? Jag tycker kanske inte att det är världens smartaste grej det här med att fildela, men hur ska problemet lösas? Som det ser ut idag så funkar det ju tydligen inte. Vad säger vi om det här Jonas? Jag vet inte riktigt var vi står.

Jonas Rask Samuelsson sa...

Vi tycker ju att upphovsrätten har betydelse eftersom att artister och musiker ska få betalt för sina skapelser. Det som är problemet är ju att lagstfitningen som vanligt har sackat efter och skulle man då göra fildelning olagligt har vi direkt flera hundratusen brottslingar i åldern 18-26 att jaga reda på. Det måste komma en ny lösning.

Emma Jonsson sa...

Ja men precis det var ju det jag tänkte på. Jag är inte så dum ibland ha ha ha :D