20051005

Igång!

Första inlägget i blogosfären. Självklart handlar det om landet som vänstern glömde. För er som vill ha ett gott skratt så läs gårdagens debattartikel i Ljusnan. Vänsterpartiet berättar hur man skall få mer jobb i Sverige. Tre konkreta förslag presenteras...

  • Hårdare diskrimineringslagstiftning på arbetsmarknaden
  • Lagstiftining om heltidsjobb även i privat sektor
  • Sänkning av arbetsgivaravgiften för Solo-företagare


Svar på tal?

  • Centerpartiet har i år och dag föreslagit en samlad och tydligare diskrimineringslagstfitning. Hårdast skulle väl Vänsterpartiets riksdagkansli drabbas?
  • Jo varför inte? Det vore ju dumt om man var pensionäör och ville jobba 50% eller om man inte orkar mer. Träffade en ung tjej från Järvsö häromdagen som var nöjd med att kunna 7-13 för att kunna ha tid över. Hon ansåg sig tydligen inte behöva jobba mer för att vara nöjd med livet, bra att Vänsterpartiet vill bestämma att hon har fel?
  • Synd för de företagare som vågat anställt sin kompis och som kanske funderar på att anställa entill. Varför inte våga löpa linan ut? Att låta företaga anställa människor enligt kollektivavtalen som gäller vore väl dumt? Bättre att betala ut mer i bidrag? Suck ... ska ni ha en gräns så sätt den högre! Nya idéer som kommer är bra se bara UF-företagen på gymnasieskolorna. Tänk om de kompisgängen skulle våga även efter skolan, tänk om! det borde Vänsterpartiet också göra, tänka om!

Med glädje kommer det komma ett bredare svar där vi unga i Centerpartiet visar på framtiden för det sargade Gävleborg! Mer företagare ger mer skattepengar till den idag kö-tyngda och selektiva välfärden!

Jag tror på männskor inte system och på Magnus Andersson i riksdagen!

/ jonas

2 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Kul att du tror på mig =o) Nu, jäklar kör vi! Har länkat till dig, så nu får du se till att uppdatera, annars försvinner du =)

Välkommen till blogosfären!

Marie sa...

Välkommen in i bloggsfären Jonas! Förväntar mig att mycket snart bli länkad till, så ska du få en länk av mig :-)