20051017

I väntan på statsbidrags-julafton?

God morgon, vecka nr 2 på jobbet. Skulle egentligen ha hunnit med att lägga ut några kommentarer och artiklar om att det med största sannolikhet blir höjd landstingsskatt i Gävleborg.

"Vi har ju så låg skatt i Gävleborg!" har man hört majoriteten skandera tidigare under hösten. Stig Zettlin, Svp, säger att läget är "5 i tolv och inga andra utvägar finns". Man kan fudnera på varför det inte sägs något från S,V,Mp? Förhoppningsvis kommer staten genom herr Nuders "val-budget" att leverera de höjda statsbidragen som det flaggades för till kommuner och landsting. Det är vad jag tror att Landstingsmajoriteten väntar på. "Snälla staten räddar oss alla" lyder snart budskapet.

I Bollnäs i kommunen har vi kört på samma sätt fast med grundtanken "Varför höja skatten när vi får mer pengar?" För att börja driva egna företag? Bygga nåt för andras pengar? JA si det finns mycket man kan göra för andras pengar frågan är om det är rätt? Nä, Norrlands lägsta kommunalskatt finns i Bollnäs och nu får vi mer statsbidrag varför höja?

Men i landstinget är det nog kört där måste man höja nåra ören ändå, det är så skamligt att det misskötts på detta sätt, maktskifte måste till!


- I väntan på en tidig statsbidrags-julafton, Jonas

1 kommentar:

Annie sa...

Välkommen till das Blogosfär!