20100222

Åsa Torstensson levererade i Östersund

Det har tillförts miljarder i varje budget som vi har hanterat, inledde Åsa Torstensson träffen med de tillresta Centerkandidaterna på länsbiblioteket i Östersund. Hon, troligen den av media mest eftertraktade personen för dagen, detta då mängder av tåg och vägar snöat igen. Sj:s Vd riktar in sin kommunikation på att banverket och regering skall skyllas för alla problem i vinterkaoset.

Åsa svarade klockrent med att SJ kör tåg på banor som hyrs av banverk & regering men det innebär att de också är ansvariga för att deras tåg fungerar vintertid. Själv tycker jag att SJ:s ledning verka själva nästa än mer lamslagen än Stockholms pendeltåg av vintern. Igår fick kompisen, som igår skulle resa Östersund-Stockholm 17:10-22:30, en automatuppring som uppmanade honom att ta reda på om tåget gick. Yeah right! SJ:s hemsida var lika nere som Sossarnas regionalpolitk under 12 år vid makten.

De flesta kunde väl räkna ut att man behövde gradera upp sin hemsida och klara av de massiva volymerna av Internettrafik som skulle komma p.g.a. snökaoset men också då de själva uppmanar tilltänkta passagerare att kolla om tåget går.


Att det finns ett hjärta som klappar för hela Sverige går inte att ta miste på när man tittar på siffrorna i det som genomförts.

Pratar vi landsbygd så pratar behov av goda vägar! Jag listar några av dem.

Åsa har som infrastrukturminister fått gehör för:

- Ökat anslag för enskilda vägar från 600 miljoner till 1 miljard = +60%

- Ökat anslag på underhåll Väg +25%
- Järnväg med +33%

- Halvering av mängden stängda vägar p.g.a. av bärighet från 7000 vägkilometer till 3200 vägkilometer.


och en hel del mer…någon som saknade infrastruktursatsningar i landsbygd? Inte jag!