20080928

SSU Stockholm riktigt lågt

Tidigare har vi kunnat läsa om bland annat omen SSU:are och Riccardo misshandeln. Nu har de spottat ur sig grodor igen nu om den eventuella matförgiftningen mot Svenskt Näringslivs konferens där 145 personer blev matförgiftade.

SSU-Stockholm har nu gått ut och meddelat att de ger rosor till den organisation/person som kliver fram och tar på sig dådet. Ibland tror man bara inte det är sant hur de tänker, visst de säger att skälet var att få komma ut i media.

Mina kommentarer är "men hallå?" och "fy fan!"

Läs också CUF ordförande Magnus Anderssons inlägg - klockrent!

20080923

MUF skojar till det

Grabbarna (brukar mest vara det) i MUF har skojat till det och polisanmält sossarnas ekonomiske talesman Thomas Östros för "förberedelse av grov stöld". Summan är angiven till 70 mljarder enligt Mufs beräkningar, ungefär de skattesänkningar som S och Thomas har sagt nej till.

Grabbarna är i MUF känns ibland lite oseriösa och det talas om spritfester för nya medlemmar - men humor och känsla för utspel brukar de ha.

20080905

Dagens kändisbesök

Lite oväntat kom idag fd industriminister Nils G. Åsling på besök i landstingskorridorerna. "Jag har ju inte sett nya huset, primusrummet med mera och nu var jag ju ändå utanför" förklarade han. Inte varje dag det kommer celebert besök men lika roligt varje gång när dessa grå eminenser tittar in och ger glada inspel i vardagen. När jag jobbade som kretsorganisatör i Bollnäs var det Gunnel Jonäng, riksdagsledamot och en tuff förbundsordförande förr Centerkvinnorna, som brukade titta in.

Det var rätt läckert när hon så där en sommar hade bjudit in Rysslands nyligen avgångna utrikesminister till hälsingegården i Fjäle. Gissa om lokaltidningen hade nått att skriva om i sommartorkan. Hennes svar på "varför?" var i ödmjuk, "he löser sig" Kammerlingsk stil, "vi är ju goda vänner sen förr och semester i hälsingland är underbart", svarade Gunnel enkelt.

20080901

Vote Obama for (no) change?

Har följt USa valet mestadels via Dick Erixons blogg och några till. Visst är den politiskt färgad men det säger ändå en hel del om hur nervöst och kanske därav nästan lite klantigt som Obama lägret jobbar just nu. Valet av Joe Biden som vice presidentkandidat var ju inte direkt lika spännande som Obama själv eller striden mellan Hillary och Obama i primärvalen upplevts. Nä jag hade gillat ett val av Clinton som vice president kandidat. Jag är inte alls väl påläst men i slutändan i valrörelserna är det mycket av magkänsla som styr till slut. Min magkänslan efter att följt med ett tag och sen läst det här och det här inlägget av Dick är mest "fy vad tråkigt". Nånstans här vände det för republikanerna. Obamas lovord om "Change" kommer mest bli partitillhörighet är min magkänsla nu.