20090210

(S)truligt i Ragunda?

Det finns mycket att säga om allt som sker och händer i Ragunda. Det har inte på länge funnits en majoritet i fullmäktige. Centerpartiet meddelade i slutet på förra året att de bryter samarbetet med Sossarna pga samarbetssvårigheter med Elisabeth Yngström s-kommunalrådet.

Igår meddelade sossarna genom Ragunda arbetarkommunsordförande Karl-Anders Andersson att de lämnar sina platser till förfogande, och fick medhåll av länsordförande Jens Nilsson. Idag meddelade centerpartiet att de gör samma sak då. Visst politiskt kaos men inte är det slut här. Nu meddelar Elisabeth Yngström att hon vill sitta kvar hela mandatperioden ut, jag frågar mig vad S i Ragunda egentligen vill.

- Jag tänker inte kliva av på grund av det som hänt. Men det har blivit så fokuserat på mig som person att politiken nästan glöms bort, säger hon till Östersundsposten.

Någon ton av ödmjukhet eller tankar kring att sätta sig ner vid samma bord och titta framåt kan jag inte skönja i det här. Det pratas om att det finns länge funnits krafter som dragit åt olika håll mellan Stugu-sossar och Hammarstrands-sossar och att det är där skon klämmer nu. Det skulle kunna göra situationen mer förståelig för en utomstående.

Ett tips från en amatör till dig Elisabeth: Vänsterpartiet vill ha förtroendeomröstning mot dig, Centerpartiet har sagt att det är "samarbetssvårigheter med vissa personer inom S" och Alliansen är på samma linje. Våga ta ett omtag och sätt dig vid samma bord med ödmjukhet och öppet sinne. För just nu är det som du själv säger - Kommunens ekonomi är sämre än när du tog över så politiken och eventuell styrfart får inte gå i stå helt. Släpp prestigen och jobba för kommunen (trots att du vill splittra den).

Inga kommentarer: