20090129

Nästan skrattretande

Det är med stor förvåning och öven oro som jag läser på Öp.se och LTZ.se att Robert Uitto (landstingsråd S) är rasande över att inte få bilda region till 2010. I dagens medicin meddelade Robert att landsting kommer förhala ett beslut om vårdval. Det har också framförts kritik mot att det går för fort med vårdvalet. I riksdagen har S framfört att omregleringen av apoteksmonopolet går för fort. Denna inställning finns dock inte kring regionfrågan vilket tydligt redogörs i dagens tidningar i länet.

Så fort det passar ens egna politik så går det för långsamt är min uppfattning av Roberts uttalanden. Får man påminna Robert om att den förra regerings majoriteten inte på 12 år lyckades leverera något alls i regionfrågan under tiden vid makten. För inte tar väl en utredning mer än 12 år?

Nä det är inte trovärdigt när Robert "är rasande över att inte få bilda region". Skulle personligen säga att om landstingrådet inte lyckas införa vårdval på 2 år så hur skulle han då kunna slå samman all sin verksamhet på samma tid med ett halvt annat landsting?

Sanningen är väl att Robert hade hoppats på ett fett nej från regeringen så han kunde skälla ut Alliansen för det. Nu finns det ju tid för honom att räkna igenom allt noggrant så vad är problemet? Eller skulle allt hinnas göra på hälften av den tid som anslutande region planerade göra det på - med samma kvalitet?

Nä det känns inte seriöst tyvärr. Ganska regelbundet lyssnar jag på vad som sägs men uttalandena i den här frågan känns inte seriösa.

Inga kommentarer: