20081219

Piratpartiet = Ian och Bert = lobbyorganisation

Läste ett bra inlägg av Andreas Ekström på tidningen journalisten, där Piratpartiet jämförs med Ian och Berts ny demokrati. Mycket läsvärt framförallt för den äldre generation politiker som kanske inte är invånare på nätet utan mer ointegrerade invandrare och inte vet så mycket om struktur, funktion och läsvärdet som finns "där ute". Piratpartiet kommer säkert att plocka väljare från de partier som nu sitter i riksdagen. Framförallt av den yngre generationen dr enfråge engagemanget nu är större än det breda synsättet.

Skribenten skriver:
Var befinner sig partiet på höger/vänster-skalan? Skulle partiet stötta en alliansregering eller en vänsterregering? Det är inget konstigt med de här frågorna. Det är bara frågor som den politiska journalistiken bör ställa till alla partier som söker parlamentarisk makt.


Det blir nästan komiskt när ett svar från vice partiordförande Christian Engström svarar:
Det är helt sant att det finns massor av andra frågor som också är viktiga, men de frågorna tycker vi att de gamla partierna redan hanterar någorlunda bra. Vi tror inte att vi skulle göra det så mycket bättre än de redan existerande partierna, så vi har ingen anledning att ta ställning där.

Har skrivit två kommentar rakt ur ilska. Jag ifrågasätter om det inte gör någon skillnad om det är kommunister, liberaler eller stockkonservativa som väljs. Det finns de i riksdagen som är emot abort och homoäktenskap, vill förbjuda kvinnliga präster, vill köpa Volvo för skattepengar, vill förstatliga all vård, vill inte vara med i Eu, vill vara med i EU, vill stödja regional utveckling och inte, olika nivåer på egenfinansiering av vägar, skola, sjukvård, äldreomsorg osv. listan kan göras lång. Det här sköter alltså partierna så bra att de inte behöver ta ställning själva. Det skulle vara riktigt sjysst att bli vald till riksdagen, få 50´000 i månaden, stå upp för mina väljare genom att avstå att rösta i 99% av alla frågor och sen få ut en bra pension.

Nä #¤%& vilket jäkla sätt att uttrycka sig på. Jag tror Piratpartiets dagar som seriöst parti är räknade efter det här. De kommer att sluta som lobbyorganisation - vilket de borde vara redan idag.

4 kommentarer:

Martin a.k.a NPC]Otyg sa...

Christian säger inte att piratpartiet kommer att avstå att rösta i 99% av frågorna, han säger att partiet inte har någon gemensam åsikt i dessa frågorna.

Det sitter ett parti i riksdagen idag som inte gick att placera på höger-vänster-skalan när det begav sig, och som inte heller tog ställning till alla frågor: mp.

Så att räkna ut piratpartiet helt pågrund av att man inte tar ställning centralt för annat än sina kärnfrågor tror jag är förhastat.

Göran Axelsson sa...

Piratpartiet är det enda ärliga partiet. Vi deklarerar öppet vilka frågor vi kommer att kämpa för. Övriga frågor som vi inte tar ställning i har vi som valuta vid förhandlingarna om våra kärnfrågor.

Så länge som ett parti inte har absolut majoritet måste man göra eftergifter, det gäller för alla partier.
Vad för garanti har jag om jag röstar på ett av riksdagspartierna att dom inte väljer nån annan fråga som viktig när dom sitter vid förhandlingsbordet och släpper det jag tyckte var det viktigaste.

Tycker man att personlig integritet och friheten på nätet är viktigast, rösta på piratpartiet. Har man nån annan fråga som man tycker är viktigare så ska man naturligtvis rösta på ett annat parti.

För första gången i mitt 40-åriga liv så har jag aktiverat mig politiskt och kommer att kämpa för piratpartiet eftersom ingen annan kämpar för mig.

Anonym sa...

Möjligheten till enfrågepartier är en styka i vår demokrati, inte en svaghet.
Om PP får mandat kan de etablerade partierna inte undgå att se det som att en klump med väljare över hela skalan kastat sig på nödbromsen i protest mot en skenande utveckling av övervaknings-samhället.
Du kan ge dig på att mängder av Britter önskar att de gjort det samma.

Donsan sa...

Personlig förstår jag inte ståhejet runt PiratPartiet - De har klart och tydligt deklarerat var de står och att de - i en situation där det ingen av blocken kan få majoritet - stödjer den partiallians som ger dem mest i utbyte i sina hjärtefrågor - Vad är det för fel i det?

Piratpartiet vill värna demokratiska värden och våra mänskliga rättigheter - något som övriga partier just nu trampar på och som avfärder en stor del av befolkningen som en högljud minoritet

Våra etablerade politiska partier löper amok och de lagstiftar facsistiska lager baserade på propaganda av - i huvudsak amerikansk dominerade - intresseorganisationer. - Det är typerande att ingen av dom ansvarige politikerna har presenterat några som helst fakta - larmrapporter eller forskningsresultat som kan legitimera alla dessa människorättskränkande lagförslag - Där har inte funnits någon slags dialog överhuvudtaget - Ingen större debatt - man lagstiftar helt över huvudena på folket och i samklang med privata särintressen -

Varje frihets- och demokratiälskande medborgare borde därför kunna se varningssignalerna och förstå att vi har slagit in på fel väg och att vi kraftfullt måste inte protesterar nu! - En röst på dom etablerade partier är en röst för facsismens intåg. - Snart kan nästa särintresse tillskansa sig maktbefogenheter - och nästa osv. - Kan någon då förutse hur alla dessa lagar och maktbefogenheter kommer att användas om en mindre nogräknad regering kommer till makten? - Har vi engång implementerat dessa lagar - har vi inget att falla tillbaka på ifall en regim av totalitärt snitt kommer till makten - Då har vi redan avhänd oss all folklig makt

Det är verkligen synd att våra etablerade partier lägger sig platt för USA och våldför sig på den allmänna rättsuppfattningen för att stryka USA medhårs. Hade våra politiker fått fundera och tolka den svenska upphovsrättslagen själva och lagstifta helt utan USAs inblandning i våra inre angelägenheter - är jag övertygad om att Piratpartiet överhuvudtaget aldrig hade fått en orsak att bildas.- Vi borde vara en förebild för världen och visa dem hur en demokrati som Sverige tar dom mänskliga rättigheterna och individens rätt till integritet på allvar istället för att ta efter USAs lagstiftning och moraliska värden.

Om vi inte passar oss - så är vi snart bara ytterligare en liten lydnation till USA utan något större eget inflytande.