20081202

Nu gasar vi!


Det blev enbra avslutning på mötet i Trångsviken som handlade om drivmedelstankställen på landsbygden. En grupp utsågs som kommer jobba vidare. Roligt att Maria Söderberg, kommunalråd i Krokoms kommun, visade vilja och handlingskraft när hon satte sig i gruppen och såg till att kommunen/erna är med på tåget.


Här följer delar det PM som gått iväg ikväll (inatt):


Trångsvikens bygdegård - 1 december


Första steget för att säkra servicen på landsbygden är taget


I höstas när jag besökte Värmland och såg deras koncept By-Macken såg jag potentialen för vår jämtländska landsbygd, säger Per Åsling riksdagsledamot (c). Nu är första steget taget för att säkra försörjningen av drivmedel på landsbygden. Kvällens möte i Trångsvikens bygdegård, besökt av ett 50-tal deltagare, samlade både företagare, kommunrepresentanter, länsstyrelse, riksdagsledamöter och lanthandlare. Efter en inspirerande genomgång av Owe Nordlin, eldsjäl bakom konceptet ByMacken i Värmland, tillsattes en styrgrupp som skall leda det fortsatta arbetet. Gruppen kommer i länet genomföra en enkät där behoven hos de som driver mackar och tankställen runt om i länet konkretiseras. Modellen kommer från Värmland där den ekonomiska föreningen ByMacken bildats. Owe Nordlin eldsjäl bakom konceptet talade inspirerande om det lyckade arbetet där och lyfta fram exempelvis kommunernas ökade kostnader vid eneventuell stängning av tankställen.


- Att säkra drivmedelsförsörjningen på landsbygden kan vi bara göra tillsammans, det lägger grunden för utveckling och tillväxt i hela jämtland. Ingen bensin inga boende och därmed inga företag och skattepengar till välfärden, säger Per Åsling riksdagsledamot (c)


Den utsedda styrgruppen består av:
Sigvard Birgersson, Birgersson Bensin, Tulleråsen/Kaxås
Bo Liif, Ica Liifs, KyrkTåsjö
Maria Söderberg, Krokoms kommun
Else-Marie Norin, länsstyrelsen
Bosse Andersson, Hela Sverige skall leva - Jämtlands län
Gunnar Granholm, Föreningen Lanthandelns Främjande

För mer kontakt: Per Åsling, riksdagsledamot (c) - 070-607 70 30


Må säga att i den bygdegården händer det saker värd att minnas.

Inga kommentarer: