20081216

Gävleborg vält som S-rike

Så har det då skett - Landstignet Gävleborg kommer att styras av andra än socialdemokrater, rapporterar Dagens medicin. Själv fick jag vara unik och rösta igenom den första borgerliga budgeten 2005 men nu har man kommit ännu längre. 2005 valde flera ledamöter från Sossarna att inte stödja sin egen budget utan avstod från att rösta. Nu har majoriteten återigen förlorat i budgeten då miljöpartisten Lazlo Gönzi stöttade Allians förslaget.

Det leder till att sittande majoritet har avgått och det blir Alliansen som bildar nytt styre troligen tillsammans med Mp:s Lazlo. Anders W Jonsson gör en bra analys av hur landstinget har fungerat senaste åren. Han har ju också jobbat där som chef på barnkliniken så det ligger mer än politik bakom hans ord.

Spännande att se hur det går, smart av S att kasta in handduken nu, få genomgripande förändringar kommer att få tunga geomslag fram till valdagen så då kan den röda röran stå och peka finger och buda över allt som nu behöver samt komma med "om vi hade suttit kvar så skulel vi ha"-kommentarer.

Inga kommentarer: