20081101

Den svenska modellen?

Det är tragiskt att det nu visar sig hur politiker och fackföreningar lider av nån form av frihetsfobi. Det skulle kunna vara så att den svenska modellen i dagarna har fått ett nytt ansikte. Exemplen är flera och har samma mål, offentligt drivna verksamheter skall gynnas annars blir makthavarna sura och kastar ut er.

Ex 1.
I Boden har skolpolitikerna (ledda va en moderat) tagit beslut om att musikskolan endast ta in elever som går i något av de offentligt drivna skolorna, what? Hur gör man med med andra delar av kultur och fritidsutbudet då? Om någon valt att spela hockey i en förening utanför kommunen får den då gå på det kommunala badhuset eller vilka mer förbud kommer? Läs mer hos Dick Erixon, Edvin Ala och Migelle Wikström.

Ex 2.
Inom folktandvården i Stockholm har medarbetare skällts ut och facket har vänt dem ryggen. För att de tänker annorlunda!?!? Beteendet är skrämmande och hör inte hemma i en demokratiskt styrd organisation. På Svd:s ledarsida skriver Sanna Rayman om det, läs också Magnus Anderssons inlägg och hur folktandvården i Stockholm skall utvecklas från ansvarigt landstingsråd Gustav Andersson (c).

Skrämmande är ordet, jag har alltid hör hur vänsteraktiva (typ V, S &Mp samt väsnterut) brukar baklaga sig över den lilla människans makt mot de stora företagen. Nu är det den lilla människan mot chefer i den offentliga sektorn, vad göra? Demokratiskt fattade beslut följs inte - illa. Värre kanske är att den ädla fackföreningen inte står up för sina medlemmar utan för en vänsterpolitik. Än en gång visar det sig att fackföreningarna slutat företräda sina medlemmar utan är en kampanjorganisation för vänsterkanten.

Kanske dags att starta en förening som står på medlemmens och inte systemets sida konkurrensen verkar vara minimal.

Inga kommentarer: