20080408

Vårdval Stockholm gynnar inte alla

Tugga grus, kasta sten i glas hus, spela dart i luftballong ja det går att säga det på många sätt men fakta är fakta. Här kommer några fakta i statistikform om Vårdval Stockholm (citerar från DN.se)

Antalet läkarbesök i öppenvården i Stockholm har ökat med 9,8 procent de första två månaderna i år jämfört med samma period förra året. Mest har besöken ökat i Nynäshamn, Botkyrka och Rinkeby-Kista med 46, 32 respektive 27,9 procent.

Tack till Ankersjö i Stockholm som bloggar om det här.

Fråga till er på vänster kanten, kommer ni göra av bön? I Budget debatten förra året här i landstingsfullmäktige kallade en vänsterpartist en centerpartist för "Ultrahöger" läge att ta tillbaks det? Vem står på de svagas sida i det svenska samhället? Tillgängligheten är ett problem men i Stockholm har man löst det genom Vårdval Stockholm, tack borde människorna säga.

Nästa stora strid kommer att bli Apoteksmonopolet. Jag känner direkt i magen att om hela världen förutom Nordkorea, Cuba och Sverige har samma system. Vill jag nog vara med i världslaget och komma med i matchen. Sen kan man roa sig med att läsa sammanfattningen i SOU 2008:4 och finna än mer goda skäl till varför.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Nordkorea, Cuba och Sverige"

Det börjar bli tjatigt nu, det funkar inte längre med detta mantra. Du kan lika gärna byta ut Sverige och lägga in USA i många andra frågor.

Jonas Rask Samuelsson sa...

Det börjar bli tjatigt att de 2 vänsterpartierna (ej Mp) håller fast vid monopolet som faktiskt gynnar landsbygden mer i privat regi - läs Norge.

Välkommen till verkligheten...