20080124

Underkänt för landstingsledningen i Gävleborg

Som fd ersättare i landstinget Gävleborg håller man ju ögonen på hur det går nu. Enklast sammafattnign är på sydfronten intet nytt. Att gå från att ha läget under kontroll till ett underskott på 200 miljoner är närmast brottsligt kan jag tycka.

Centerpartiets oppositionsråd Björn Brink säger följande till SR Gävleborg:


- Under förra året fick vi höra att ekonomin var lysande. I
december var den plötsligt nattsvart.Samma sak led vi ofta av i Socialnämnden i Bollnäs men det löste sig allt eftersom, det krävs en tillit mellan politikerna i nämnden och tjänstemanna ledet. I artikeln går det att utskönja att det i Gävleborg bedrivits ett omstrukturierings arbete och att denna är det dags för den nya organisationen att lägga fram besparingsförslagen.

Gävleborg har gått med minus så många många år och det kan vara dags att fundera över varför? Jämtland är ett landsting med ett sjukhus på 112´000 invånare. Gävleborg har mer eller mindre fyra sjuhus på (plus söderhamn). På 275´000 invånare. Ryktena under lovet sade att Hudiksvall är sugna på att ansluta norrut i regionfrågan för att de vill behålla sitt sjukhus. Nu är iofs inte alla sjukhusen lika stora som Östersunds sjukhus men...det blir lite folk per sjukhus. Enligt vad jag hört går Capio inte in i sjukhus med mindre upptagsnings områden än 200´000 inv.

I grund och botten handlar HÄLSO- och sjukvård om att hålla befolkningen frisk vilket leder till mindre kostnader och utrymme för att uppgradera befintliga veksamhet och utrustning, Då blir det en bra dag!

Jag tycker det är dags för oppositionen att stenhårt kritisera landstingsledningen i Gävleborgs landsting. De har flera gånger hamnat i den här sitsen under de senaste två mandatperioderna. Det är under all kritik, man ska också komma ihåg att de genomfördes en skattehöjning 2006 (det borgerliga förslaget som jag rösta för). Återigen visar sig skattehöjningar ha samma effekt som att kissa i byxan, det värmer för stunden men blir kallt väldigt fort.

Inga kommentarer: