20080117

Hela regionen skakar

Så har vi boende i glesbygd återigen bevisat att vi inte kan samarbeta tillsammans i ordnad form. Framförallt är det Socialdemokraterna som visat en tydlig vilja att omintetgöra möjligheterna att bygga en öppen samverkan mellan länen i Norrland. Jens Nilsson i Östersund hetsar mot ett mål att bygga en två läns region, ett alternativ som inte finns, vilket Marianne Larm-Svensson och Carina Zetterström tydligt redogör i dagens ÖP. Det hela har nu lett stark polarisering och konfrotation följt av oenighet och risk för att inte ett dyft händer i regionbildningsfrågan.

Det är det allra sämsta av alla alternativ för vår region. Jens som likt mig vill bygga en korridor från köl till köl mellan Sundsvall-Östersund och den stora staden och hamnen i Trondheim borde vårda möjligheterna till samarbeten. För när de gäller mittnorden korridorren behöver vi med gemensam röst lyfta upp frågan på regeringens bord. Mycket har vår allians regering redan satt igång i form av utredningar till väg- banverk samt möten mellan Infrastruktur minister Åsa Torstensson (c) och hennes norska kollega. För att lyckas med en korridor på tvären behöver vi i Jämtland alla vänner vi kan få och det är inte känns inte som det är vad Jens skaffar sig just nu.

Idag har jag och Marianne besökt den trängda verksamheten på dialysen i Östersund. Min erfarenhet på området sen tidigare sträcker sig till ett studiebesök på avdelningen i nybyggda sjukhuset i Bollnäs och märkte direkt skillnad bara på hur lokalerna är planerade och ändamålsenliga. Just nu finns det behov hos flera verksamheter inom landstinget att få ny/ombyggt så det är inte lätt med prioriteringarna nu.

Imorgon träffas kommunala sektionen inom Jämtlandscentern - men framförallt kommer dagen präglas av öppet hus hos mig och Marianne i de nya lokalerna vi flyttat in i precis norr om sjukhuset i hus 2 med början 14:30.


Låt oss hoppas att sängen ger mig god vila inatt...roger över roger ut!

Inga kommentarer: