20080120

14 days of fury!


Kände det var dags att avrapportera de 14 dagarna på jobbet som har avverkats i ett rasande tempo. Jag bestämde mig redan innan jag kom tillbaks från ledighet att "Bättre att springa i förväg än att jaga ikapp" och devisen har fungerat helt okey. Förra veckan kom jag inte från jobbet innan 20:00 på kvällarna men det har det varit värt. Det har varit bra täckning i media och det har lämnats in två motioner till landstingsfullmäktige. Den första från Bernt Söderman om att landstinget bör redovisa HELA penssionsskulden, läs mer här. Den andra från Marianne Larm-Svensson om att utreda möjligheterna till utökad volym gästdialys här i Jämtlands läns landsting. Jämtlands län har fördelen att kunna erbjuda både sommar- och vintersäsong för turister så klart att njursjuka i behov av dialys skall slippa sin "kommunkarantän" och kunna semestra hos oss.


I övrigt så har det programskrivits införkommande besök och inför studiebesök samt möte med både landstingsgruppen och kommunala sektionen. Morgondagen inleds med möte med mina två kollegor i partiet sen regionala rådet och sen rullar det på kan jag tänka.


Helgerna som varit har förresten varit grymt härliga. Förra helgen var underbar och den här helgen bestod (likt förra helgen) utav röd lördag i Bydalen i goda vänners lag, after-ski middag hos Ull och Mattias med efterföljande rutinkontroll av läget på The "Kniven" Rock. En sen natt inleddes med en "tidig" morgon och efter en hel del strul satt/låg jag och Mattias på Ismundsjöns is. Väl där kom dagens 3:e motgång, burken med maggot vi köpt på OK-Q8 Körfältet var fylld av allt annat än levande maggots. Så efter 15 minuters fiske blev det en tur till macken i Stugun för inköp av levande agn. Dagens slutade med succe till slut, en aborre på 4-5 hekto blev dagens fångst. Däremot skall jag inte krypå under stolen med vi frös rejält så för att värma oss trampade/taggade vi upp texten ""we was here" i snön som direkt blev mörk text pga vatten som låg mellan isen och snön.


Dagen avslutades med fika på PAUSE där Österunds CUF:s årsmöte hölls, ett bra möte och Linnea, Karro och Andreas i styrelsen ser ut att gå en spännande framtid till mötes. Östersund CUF är förresten CUF i Jämtland-Härjedalens ANDRA nystartade avdelning under 2007. Det här länet ser ut att få en god tillväxt av unga engagarade politiker inom Centerpartiet.

En reflektion under dessa veckor har varit hur nära allting i det här länet ligger, Bydalen, Vemdalsfjälen och Åre med toppar på +1100 möh kan nås på 60 minuter från lägenhetens dörr. Fiske i världsklass i flera olika vattendrag på mindre än 20 minuters avstånd i de flesta riktningarna och utsikt på 10 mil ligger 5 minuter bort. En lyx av naturupplevelser är vad man får sig som boende i Jämtlands län. I det perspektivet känns behovet att borra efter Uran mycket märkligt! Turism kan bedrivas i 100-tals år utan att skada länets natur, jordbruk likaså. Jag hoppas att regeringen tänker om och att framförallt Fp börjar tänka om i frågan. Miljöpåverkan från vindkraften & solceller (vattenkraft) kan man reparera relativt enkelt. Medans den önskade utbyggnaden av kärnkraft har en enorm potential oreparerbar miljöförstörelse och ett avfall som skall lagras i tusentals år. Jag hoppas verkligen att protesterna från politiker och engagerade medborgare i länet kommer att ge effekt, justitieminister Beatrice Ask är ju trots allt från Sveg och får nog både den ena och andra påtryckningen ifrån länspolitiker.

Inga kommentarer: