20071202

Vuxna män leker i snö tillsammans - livskvalite


Gårdagen inleddes med ett segt uppvaknade och upphämtande av Peter Olevik Dunder vid tåget 06:54 enligt någon Luthersk/Luttrad tideräkning. Efter ett par power-naps och en stadig frukost (gröt, mackor och ägg) bar det av mot Bydalen i jakt på snö. Peter (sovandes) hade önskat en upplevese med riktig snö och lite riktig natur. Bydalen brukar vara snösäkrast i Jämtland enligt kombo-Andreas. Vi blev bjudna på snö, snö och vind en beräknad och trevlig upplevelse.

På bilden från vänster Peter Olevik-Dunder, Andreas Stenmark och långt i bakgrunden min darling.
Efter ett antal hundra meters pulsande i meterdjup snö fann vi en gästvänlig gran att göra lägerplats under. I ryggsäckarna fanns allt som ett gäng med trötta karlar behöver kaffe, chokladkakor, mackor, Milkos mjukost med renkött (jonas tipsar) samt diverse andra kaloribomber.


Sen började snölekarna det snöade konstant från morgon till kväll och det var kall, härlig, vit snö - devisen Snö är bättre är i Norrland - gjorde sig påmind. Andreas dök utför de branta snötäckta sluttningarna med djup härlig snö. Efter att jag likt en duracell kanin ett antal gånger pulsat uppför och åkt nerför på de underbara sluttningarna runtom hittade vi en björk som såg ut att passa bra under min snowboard, gott skratt och en glad första advent på er.

Ja just det - Livskvalite! - var ordet vi tänkte på!

1 kommentar:

Peter Olevik Dunder sa...

Tack för i helgen! :-)

Livskvalite, ja!

Nästa anhalt blir att jag tar er ut i skärgården.