20071115

Världsdiabetesdagen - fast i Jämtland

Veckan har varit aningen spretig, jag kan inte riktigt säga att jag kan lägga ihop ämnena på mina arbetsuppgifter, möten och annat med en röd tråd. Däremot är det lärorikt att få arbeta i Sveriges minsta landsting, man får liksom försöka hänga med på alla områden - samtidigt.

Igår på världsdiabetesdagen bjöd
Östersunds diabetesförening in till informationskväll. Det var ett mycket väl avvägt program där Annica Eriksson ordförande hälsade välkommen.

Efter det berättade Eva Lundberg, handikappsamordnare (jobbandes i korridorrerna här på landstingskansliet) om hur hon arbetar med att stödja och bygga upp Brukarråd - och ja det finns ett för diabetiker.

Efter det berättade docent Kristina Lejon om sin forskning kring det genetiska på Typ1 diabetes, och hur krångligt det är att komma till botten med OM det går att förutspå vilka som kan tänkas insjukna. Mycket spännande och vill någon stödja forskningen gör det via Diabetesfonden.

Slutligen berättade Carina Bodén, känd från gårdagens LT-Z, med entusiasm och energi om sitt och diabetesteamets arbete på barnkliniken på Östersunds sjukhus. Det var ett riktigt roligt anförande och det märktes att hon var en person som gillade och trivdes med sitt jobb. Däremot blev jag fudnersam när hon berättade att sköterskorna använde sig själv som "stickdynor" för de som skulle börja med att ta "sticka" sig själv. Modigt och verkligen ett bevis på att de jobbar för barnen och ungdomars bästa!

Det var en sån där kväll som verkligen var proffsig och entusiasmerande - bra jobbat!

Inga kommentarer: