20071023

Äntlgien är bladet taget från munnen

Det pågår ett storbråk inom moderaterna om att ansvarskommitténs förslag har vunnit gehör ute i Sverige. Nu tas äntligen bladet från munnen på DN-debatt, det är KRISTINA AXÉN OLIN Finansborgarråd (m), Stockholms stadCHRIS HEISTER Finanslandstingsråd (m), Stockholms län STEN NORDIN Förbundsordförande (m), Stockholms stadERIK LANGBY Förbundsordförande (m), Stockholms län som säger "regioner nej tack" på DN-debatt.

"Risken är uppenbar att stora sjukvårdsregioner leder till större problem med sjukvården och nya revirstrider, något vi tror är en uppenbar risk i Mälardalen."

"Vi tror att en asymmetrisk organisation ger landet bättre förutsättningar att möta framtidens utmaningar."

"I sista hand har dock regeringen ansvaret för länsindelningen i Sverige. Staten bör inte peka och ange ramar för vad staten menar ska bilda en region."

Jag hoppas det finns så mycket pragmatism på moderat stämman att detta inte kommer stoppa hela arbetet. Det finns många som lagt ner mycket tid på det här och verkligen vill bilda region så jag hoppas på konstruktiva debatter på mdoeratstämman. Å andra sidan är moderaterna bara ett av sju i riksdagen.

2 kommentarer:

You know who sa...

Människa! Du är i NYC chilla. Sluta läs DN på internet och blogga massa seriöst, ha kul! Njut!

Jonas Rask Samuelsson sa...

I will...