20071024

New York del 2

Nu kommer en andra rapport om Den tänkta semester turen. Jag satsar på lite bilder så ni får se hur det ser ut också. Ursäkta den urusla kvaliten på en del av bilderna men mobilkameror funkar bäst i ljus.


Det är här som Gabriels arbetsplats ligger på 46 våningen, det var nästan lite först här som man kände att Gabriels uppdrag inte var vilket som helst. När vi gick vid kvällstid var nästan hälften av de anställda kvar på jobbet.


Gabriel och Mats Sander, även han från den svenska delegationen, diskuterar strategi och schema medans jag lutar mig tillbaks och njuter av en kaffe i delegats lounge. Här är stans bästa kaffe hittils. Mats var för övrigt en sympatisk person, han kan nog bli en långkörare i riksdagen.


När vi skulle gå och äta bestämde vi träff vid Ground Zero (fd World Trade Center), ofattbart inget annat är bra ord att beskriva platsen med. Det var som ett stort tomrum mitt bland de omslutande enorma skyskraporna i financial distrikt. Det att kommer bli ytterligare en tur dit under dagtid nästa vecka.
Playing in Central Park, Sandra från Nederländerna och Jonathan från Tyskland kastar med en amerikansk fotboll. För egen del var det inga stora framgångar, får hålla mig till frisbee senare i veckan.

Skyskrapor igen, denna gång vid syd-östra ingången till Central Park. I närheten ligger också Apple affären där vi lekte med den nya Iphone i en timme. Den kanske kommer med hem...

På dagens schema står skrivande, vädret ute är inte alls det bästa, läs regn. Ikväll är vi medbjudna till Apollo Theater i Harlem på "Talents night". Kanske en av de mest kända platserna i stan. Här tog Aretha Franklin sina första toner inför den stundande världskarriären, en upplevelse att se fram emot. En viss risk föreligger också för att det blir ett kort drop in hos tyska repen ikväll erbjuder after work och "Gemütlichkeit".

Inga kommentarer: